esport på betway

Vi rekommenderar Betway som bästa spelsida för CS GO betting

Få 100 kr frispel och 1000 kr i bonus på din första insättning!

Hämta bonusen här

CS GO BETTING

CS:GO som är en förkortning på Counter-Strike: Global Offensive lanserades av Valve 2012 och har med sitt höga tempo och rika arv från CS 1.6 snabbt vuxit till ett av de mest populära spelen inom esport. Varje år anordnas flera stora turneringar med enorma prispotter som följs intensivt av miljontals tittare världen över. I takt med det ökade intresset för spelet har även CS GO betting blivit mer populärt och något som många seriösa spelbolag numera erbjuder i sitt utbud.

De största sidorna som erbjuder CS GO betting är idag Betway, EBG och GG.bet. Vi rekommenderar att du skapar ett konto på något av dessa spelbolag om du är intresserad av att börja spela på CS:GO.

Nedan hjälper vi dig med instruktioner om olika spelalternativ du kan välja mellan och även CS GO betting tips som kan hjälpa dig nå bättre resultat när du sätter igång.

CS GO betting bonusar

betting sidor för CS GO

RANK SPELBOLAG SPELA BONUSAR OMSÄTTNING INFO BETYG
1
1000 kr BONUS
10 FREE BETS
7 x på 1.75+ bets
0 x PÅ free bets
 • Snabba transaktioner
 • Bra kampanjer
 • Stor Esport lobby

2
5000 kr BONUS
20 PLAY MONEY
1/5 Bonus points
0 x för play money
 • Bra registrerings bonus
 • Helt ny design
 • Stort utbud av esport spel

3
500 kr BONUS
0 FREE BETS
14 x på 1.75+ bets
0 x free bet
 • Riktigt snygg design
 • Roliga bonus kampanjer
 • Stort utbud av esport spel

4
1000 kr BONUS
0 Free bets
6 x på 1.80+ bets
0 x free bet
 • Starkt varumärke
 • Professionell support
 • Grymma bonusar

5
1000 kr BONUS
50 FREE SPINS
5 x på 1.40+ bets
25 x free bet
 • Starkt varumärke
 • Prisbelönt casino
 • Mycket bra i mobilen

CS GO betting TIPS

Lagets form

För att nå bra resultat inom CS GO betting din kunskap om formen på lagen att spela en större roll än i något annat spel. Kollar man på resultaten över sikt så kan man tydligt se att lagens former går upp och ner vilket kan bero på många olika faktorer. Några vanliga anledningar till ostadiga spelresultat inom ett lag kan bero på

 • Interna problem i laget
 • Byte av in-game ledare (lagkapten som tar lagets beslut i spelet)
 • Byte av kartor i kartpoolen

Den sistnämnda anledningen är något man bör vara extra uppmärksam på eftersom det händer att vissa kartor tas bort från den professionella scenen och ersätts med nya kartor. När detta händer bör du alltid ta dig tiden att kolla hur de olika lagen presterar på de nya kartorna för att hitta nya mönster som kan hjälpa dig nå bättre resultat.

Tidigare möten mellan lagen

Hur har de senaste mötena sett ut mellan lagen? Alla lag, även de starka har alltid problem med att vinna över något lag av olika orsaker. Titta på statistik över hur historiken sett ut när lagen spelat mot varandra tidigare på LAN och i online turneringar. Leta efter potentiella styrkor eller svagheter i möten mellan olika lag och lägg ditt bett därefter.

Spelar de på hemmaplan?

Om ett lag spelar på hemmaplan eller inte grundar sig till var turneringen i fråga spelas. Det kan låta oväsentligt men det har många gånger visat sig spela en stor roll i hur lagen presterar. Detta är inte minst sant för östeuropeiska lag som Na’vi och Virtus Pro som har ett galet stöd på hemmaplan. Detta har visat sig ge vara en prestationsfaktor som ofta får lag att prestera på topp när det möter ett lag på bortaplan.


Har det ena laget en inhoppare?

Alla esport lag tvingas med jämna mellanrum att använda sig av inhoppare, eller så kallade stand-ins. Detta har nästan alltid samma effekt på lagens prestation – negativ. När en (eller flera) ordinarie spelare inte kan deltai en match får lagen själva välja inhoppare. Även fast det i princip alltid är spelare av samma professionella kaliber så påverkas lagdynamiken. Kommunikationen, som i CS GO är lika viktig som spelarnas sikte blir ofta lidande och det är därmed sällsynt att se lag prestera på sin topp med inhoppare. Vad du bör ta med dig från detta för CS GO betting är tumregeln att aldrig satsa på ett lag med inhoppare, trots att de ibland vinner så är det långt ifrån ett säkert beslut.

Antalet CS GO spelare ökar hela tiden och som mest har 850 485 människor spelat cs go samtidigt. Antalet spelare varje månad varierar mellan 300 000 – 400 000.

 

CS GO turneringar

CS GO tillhör ett av spelen på esportscenen som har några av de största turneringarna och även flest turneringar. Detta har även visat sig vara en stor bidragande faktor till efterfrågan bakom CS GO betting. Det finns ingen tid när det bettas mer än under dessa turneringar då live oddsen uppdateras på en minutbasis och utbudet är mycket större än hos andra spel. Här är några av de största CS GO turneringarna under 2017 och deras prispooler:

Turnering Datum Prispool Vinnare
World Electronic Sports Games Januari 12-15 $1,500,000 EnVyUs
ELEAGUE Major 2017 Januari 22-29 $1,000,000 Astralis
Dreamhack Masters Februari 15-19 $450,000 Virtus Pro
Intel Extreme Masters XI Mars 01-05 $250,000 Astralis
ESL Pro League Season 5 – Finals Juni 03-04 $750,000 G2 Esports
PGL Major Kraków 2017 Juli 21 – 23 $1,000,000 Gambit
Dreamhack Masters Malmö Augusti 30 – September 03 $250,000 TBD

För att se hela listan över turneringar för 2017 och tidigare år rekommenderar vi att du kikar på wiki.teamliquid.net.

CS GO betting alternativ

Nedan har vi delat med oss av de olika betting alternativen vi anser vara spelvärda – och de alternativ vi undviker för CS GO betting. Är man ny till CS:GO betting kan det vara svårt att veta vad som är rekommenderat och vilka varianter som ger valuta för pengarna genom bra odds sett till risken.

Vid CS GO betting finns det många viktiga aspekter du bör tänka på innan du satsar dina pengar. Något som vi alltid återkommer till här på Fragbet innan vi råder våra läsare till att börja satsa pengar är att göra sin research. Oavsett vilket spel du satsar på och kanske allra mest inom CS GO så stämmer den gamla klyschan att den som vet mest vinner mest. Därför har vi nedan listat några av de absolut viktigaste punkterna att undersöka innan du väljer din speltaktik. Spelalternativen kan skilja sig mellan olika spelbolag och följande upplägg är från Betway.

Spelalternativ att föredra


 • Vinnare av första pistolrundan

  Att betta på vilket lag som kommer vinna första pistolrundan är inte bara extremt roligt utan också ett skicklighetsmoment. Det första man bör göra är att titta igenom statistiken över vilka lag som är starka på pistolrundor på hltv.org. Här hittar vi i skrivande stund NiP, Na’vi och EnVyUs i toppen. Detta leder oss naturligt in på vår andra punkt som vi kollar på innan vi lägger dessa bet – om de har någon riktigt bra pistolspelare, något som alla dessa lag har. I NiP finner vi Forest, i Na’vi hittar vi Edward och EnVyUs har Happy, tre av världens bästa pistolspelare.

 • Vinna karta med handikapp

  Är du riktigt säker på att ett lag kommer vinna en karta med ett par rundors marginal är det alltid ett bra val att betta på att ett lag kommer vinna med handikapp. Det fungerar som så att du ger helt enkelt det ena laget ett försprång, vanligtvis 4 rundor, och du får då nya odds på båda lagen. Oddsen på det ena laget höjs eftersom att de ligger fyra rundor bakom och måste därmed vinna med minst 16-12 (formatet är först till 16 rundor). Oddsen på att det andra laget sänks eftersom de har ett försprång.

 • 1×2

  Ett klassiskt format som aldrig kommer försvinna och som är både spännanande och eftertänksamt. Det går helt enkelt ut på att du bettar på vilket av lagen du tror kommer vinna eller om det blir oavgjort. Alla som har bettat tidigare kommer känna igen systemet och säkerligen uppskatta dess förmåga att göra alla matcher spännande ända in i slutet eftersom det inte är kört eller vunnet fören matchen är slut.

 • Rätt resultat

  Att betta på rätt resultat betyder att du förespår det exakta resultatet. Detta resultat kommer bero på formatet som spelas men det vanligaste är bäst av tre rundor och du kommer se på alternativen vilket format som spelas innan du lägger ditt bett. Är du övertygad att ett lag kommer köra över det andra kan det vara värt att sätta 2-0 som slutresultat. Ett bra betting alternativ som belönar både magkänsla och kunskap.

 • Lag A (eller B) kommer vinna åtminstone 1 karta

  Ett betting alternativ som är väldigt likt ”Rätt resultat” men är lite mer förlåtande då det inte är riktigt är lika precist. Detta innebär därför lite lägre odds men är fortfarande värt att satsa på om du inte känner dig riktigt lika säker på hur matchen kommer utspelas mellan lagen.

Spelalternativ att undvika


 • Vinnare av karta 1, 2 och 3

  Är du riktigt vass på CS GO betting kan du ofta, om du gjort din läxa och har en bra magkänsla, pricka in vilket lag som kommer gå segrande ur en match men att veta vilken av kartorna de kommer vinna är enligt oss på Fragbet ett rent lotteri. Det enda vi gillar med spelalternativet är att det ofta är höga odds, men så brukar vanligtvis fallet vara när det kommer till oförutsägbara betts.

 • Antal kartor lag nummer A (eller B) kommer vinna

  Trots att det oftast inte är ett jättesvårt bett att pricka in så rekommenderar vi i stället att betta på rätt resultat för att trycka upp oddsen. Känner du dig inte tillräckligt säker för det så rekommenderar vi i stället att du satsar dina pengar på att ett lag kommer vinna minst en karta.

Bäst CS GO betting odds


esport på betwayDe bästa oddsen för CS GO betting hittar man hos de stora spelbolagen som har varit aktiva med esport betting länge som till exempel Betsafe och Unibet, men de allra bästa oddsen hittar man på Betway. De har även störst utbud när det kommer till matcher som går att spela på och möjligheter för livebetting. Betway var väldigt tidiga med att erbjuda CS GO betting vilket märks i deras odds som oftast är väldigt rättvis och resonabel – något som inte kan sägas om alla spelbolag som till exempel William Hill där kunskapen inte verkar finnas bland oddssättarna som ofta ger undervärde för många matcher. Oddsen är även en av faktorerna vi tagit i åtanke när vi testat och recenserat de många olika spelbolagen som erbjuder CS GO betting.

Hur spelas Counter Strike: Global Offensive?

CS GO är ett så kallat FPS (First person shooter) som består av två lag, terrorister och anti-terrorister. CS GO har samma spelupplägg som den första versionen av Counter-strike. Matcherna spelas alltid i rundor som oftast är 90 sekunder långa och det första laget att vinna 16 rundor vinner. På den tävlingsinriktade scenen som är den som gäller för CS GO betting börjar alltid matcherna med en klassisk knivrunda där de båda lagen möts på en bestämd plats på kartan och där bara spelets knivar får användas för att vinna över motståndarlaget. Det lag som vinner får bestämma sida att börja på och därefter spelas det 15 rundor innan lagen byter sidor, båda lagen kommer alltså att spela som både terrorister och anti-terrorister.

Det finns två sätt för båda lagen att vinna en spelrunda:

 • Anti-terroristerna vinner genom att tiden går ut utan att bomben detonerats
 • Anti-terroristerna kan även vinna genom att skjuta ner alla terroristerna i andra laget
 • Terroristerna vinner genom att detonera bomben på kartans bombplats A eller B
 • Terroristerna kan också vinna en spelrunda genom att skjuta ner alla motståndarlaget

Det är alltså terroristerna som attackerar och anti-terroristerna som försvarar. En viktig aspekt i spelet som skiljer CS GO från många andra FPS-spel är den ekonomiska biten. Varje gång en spelare skjuter ner en motståndare får spelaren en viss summa pengar beroende på vilket vapen den använde och när ett lag vinner får de mer pengar än motståndarlaget. Dessa pengar används sedan till att köpa starkare vapen i början av rundorna. Detta adderar ett taktiskt element till spelet eftersom man även behöver hålla koll på både sin egen ekonomi, och motståndarnas vilket kommer påverka de taktiska beslut som tas genom matchen.

Bäst bonusar för CS GO

Håll över spelbolaget för att visa deras bonus erbjudande!

Störst på esport med ett brett utbud och bra support.

100% BONUS

Upp till 1000 kr på din första insättning!

Hämta bonus

Har väldigt bra erbjudanden och support.

200% BONUS

Upp till 1000 kr på din första insättning!

Hämta bonus

Störst på livebetting med en snygg och simpel design.

BONUSAR

GG.bet erbjuder spelare flera kampanjer och bonusar varje månad!

Öppna konto

Full fokus på esport med daily quests och högst bonus!

100% BONUS

Upp till hela $600, motsvarande cirka 5300 kronor!

Hämta bonus